Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

P4140321

P4140310


P4140312
P4140318
P4140313



P4140330
P4140326






















ΥΛΙΚΑ :
1 λίτρο φρέσκο γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
1 πακέτο φύλλα κρούστας / Βυρηττού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 ξυλαράκι κανέλλα
350 ml νερό
200 γρ βούτυρο αγελάδας


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Ξεκινάμε λιώνοντας τα 100 γρ βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί μας,βάζουμε κατόπιν το γάλα με 1 κ.σ ζάχαρη σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί,προσοχή όχι να βράσει!Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα αυγά με τα 150 γρ ζάχαρης μέχρι που να διαλυθεί η ζάχαρη,προσθέτουμε και το σιμιγδάλι σ’ αυτό το μίγμα μέχρι να ανακατευτεί καλά.
  Παίρνουμε από το γάλα που έχει ζεσταθεί με μια κουτάλα και προσθέτουμε στο μίγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς να μην πήξει,και το ρίχνουμε όλο στην κατσαρόλα με το γάλα,κατεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μας πήξει η σιμιγδαλόκρεμα (θα είναι λίγο αραιή μην τη φοβηθείτε!) και τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο,και το ξύσμα πορτοκαλιού.
   Βουτυρώνουμε το πάτο του ταψιού που θα το βάλουμε και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα,ένα ένα αλείφοντας ανάμεσα σε κάθε στρώση με το βούτυρο που έχουμε ζεστάνει,μετρήστε εξ αρχής τα φύλλα που έχετε και βάλτε τα περισσότερα κάτω,στρώστε επάνω τους την κρέμα που έχετε αφήσει ελαφρώς να παγώσει και τα λιγότερα επάνω σε αναλογία 60 – 40.Αλείφουμε την επιφάνεια του ταψιού με ένα αυγό διαλυμένο με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά.
   Όσο το γαλακτομπούρεκο ψήνετε στο φούρνο ξεκινάμε το σιρόπι βάζοντας την υπόλοιπη ζάχαρη,το νερό με το ξύλο κανέλλας,και το ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα,η διαδικασία του σιροπιού θέλει 5-6 λεπτά βράσιμο σε μέτρια φωτιά από την ώρα που έχει αρχίσει να κάνει φουσκάλες.Όταν βγει το γαλακτομπούρεκο από το φούρνο ρίχνουμε και το σιρόπι και αφήνουμε να το πιεί για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το κόψουμε.


Καλή επιτυχία

4 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά!!!Απο τα αγαπημένα γλυκά!Πολύ ωραία η συνταγή σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to ekana to gluko bgike teleio polla sinxaritiria se auton/i pou ebale tin suntagh auth kalh anastash se olous (exei mia ebdomada alla den peirazei)!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλη Ανάσταση και μια γλυκιά συμβουλή βάλε κακάο 1 κ.σ την επόμενη φορά και θα σε εκπλήξει πιο πολύ ακόμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...