Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΤΑΡΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ













Η συνταγή είναι μία παραλλαγή της αγγλικής πίτας του βοσκού η οποία μου ταιριάζει πιο καλά,και αξίζει να την δοκιμάσετε.

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη της τάρτας

200 γρ αλεύρι μαλακό
125 γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ νερό παγωμένο

Για τη γέμιση

3 καρότα τριμμένα στο τρίφτη
1 πιπεριά πράσινη
500 γρ μοσχάρι απο κιλότο
500 γρ πουρέ πατάτας
200 γρ τυρί τριμμένο παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
60 ml νερό
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ κανέλα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Ξεκινάμε από τη ζύμη καθώς θέλει πιο πολύ χρόνο για να παγώσει στο ψυγείο,ανακατεύοντας το αλεύρι με το βούτυρο με τα χεριά μας (κατευθείαν από το ψυγείο το βούτυρο),μέχρι να κάνει σβόλους,προσθέτουμε το αλάτι και το νερό όσο πάρει και φτιάχνουμε μια εύπλαστη μπάλα ζύμης.
   Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα να σφίξει καλά.
Την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με πασπαλισμένο αλεύρι για να μην κολλήσει στο πάγκο και τη βάζουμε σε ένα τσέρκι ή ταρτιέρα 24 εκ. ,στις αντιστάσεις με βάρος επάνω (βάλτε ρύζι και κρατήστε το και για άλλες παρασκευές) στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μόνη της να πάρει χρώμα και συνεχίζουμε με τη γέμιση.
  Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους και του δίνουμε μια βράση για 15 λεπτά,κόβουμε όλα μας τα λαχανικά και ετοιμάζουμε το πουρέ με τη γνωστή διαδικασία,μόλις βράσει το κρέας το σουρώνουμε και σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το καρότο με τη πιπεριά να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
   προσθέτουμε και το κρέας και προσπαθούμε να το λιώσουμε αρκετά,συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά το βράσιμο με το νερο τα 60 ml και ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το πελτέ,μόλις σωθούν αρκετά τα υγρά απο το μίγμα είναι έτοιμο το τραβάμε απο τη φωτιά και το αφήνουμε κανένα τέταρτο να σταθεί. Αφού έχουμε βγάλει τη ζύμη που ήδη πήρε χρώμα απο το φούρνο στρώνουμε τη τάρτα μας,πρώτα τυρί,μετά τη γέμιση με το μοσχάρι και απο πάνω ξανά τυρί και τέλος το πουρέ.κάνουμε κορυφές σαν σχέδιο με το πουρέ και γαρνίρουμε και με λίγο τυρί αν θέλουμε και στο φούρνο για άλλα 35-45 λεπτά αναλόγως το φούρνο μέχρι να ροδίσει ο πουρές απο πάνω και είναι έτοιμη..

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ....!!!


Καλή όρεξη.... 

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ like fan jamie oliver



Σας ευχαριστούμε που τόσο καιρό μας αγκαλιάζατε και μας στηρίξατε σε όλη αυτή τη μαγειρική μπλογκοπροσπάθεια!!!!
   Γι αυτό λέω να σηκώσουμε το πήχη λίγο παραπάνω και να δώσω γιατί όχι αφορμή σε πολλούς καινούργιους να μας γνωρίσουν, αλλά και παλιούς να μας ξαναθυμηθούν με το like fan jamie oliver διαγωνισμό μου και ελπίζω να σας αρέσει πολύ....


Jamie's 30-minute Meals


θα κληρώσω το εν λόγω βιβλίο του συγγραφέα και σεφ jamie oliver βοηθώντας παράλληλα την παρέα μας στο facebook αλλά και στο blog να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο!

ΟΡΟΙ :

1.Θα πρέπει να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook

https://www.facebook.com/pages/Executivecookblogspotcom/275764895775892?ref=hl

2. Να γράψετε ένα σχόλιο κάτω απο τη σελίδα του διαγωνισμού στο facebook για να μπορέσετε να μπείτε στη κληρωτίδα.

3.Στα 100 like θα γίνει η κλήρωση ή στις 15 Φεβρουαρίου ότι έρθει πρώτο,ελπίζοντας να γίνουν ακόμα περισσότερα τα like μας,αν δούμε μεγάλη συμμετοχή γιατί όχι και στα διακόσια με δεύτερο βιβλίο!!!!

 εννοείται πως όσοι έχουν κάνει ήδη like δεν χρειάζεται ξανά απλά γράφουν σχόλια κάτω από τη φωτό.



Καλή τύχη σε όλους.......

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ








ΥΛΙΚΑ :

500 γρ φρέσκιες παπαρδέλες
1 ντομάτα ώριμη
1 ξερό κρεμμύδι
300 γρ σπανάκι λεπτοκομμένο
1 κ.γ μπούκοβο
1 κ.γ πάπρικα
1 κ.γ πιπέρι κόκκινο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό και συνεχίζουμε να φτιάξουμε τα λαχανικά μας σοτάροντας το κρεμμύδι σε ροδελές κομμένο για 5 λεπτά να μαλακώσει,και μετά προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη χοντρά σε κομμάτια,μια πρέζα ζάχαρη,το μπούκοβο,τη πάπρικα,το κόκκινο πιπέρι
και το σπανάκι.
    Μόλις μαλακώσει το σπανάκι και τα μακαρόνια είναι έτοιμα σουρώνουμε κρατώντας μισή κούπα απο το ζουμί τους και ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά,προσθέτοντας ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ζουμί για να χυλώσουν ωραία και να σχηματίσουν μια γευστική σάλτσα.

Καλή όρεξη.........

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ







ΥΛΙΚΑ :

1 Φιλέτο σολωμού 300 γρ.
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσσινη
1 αγγουράκι
1 κ.γ μαγιονέζα
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 λεμόνι
100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ σπανάκι
100 γρ ρόκα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :


Αφαιρούμε την πέτσα απο το φιλέτο σολωμού το κόβουμε σε κύβους και το περνάμε διαδοχικά με τις πιπεριές σε σουβλάκι.
   Το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο το χυμό απο το λεμόνι και το ξύσμα του για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει και το περνάμε απο σχαροτήγανο ή στο γκρίλ κυριολεκτικά για 1 λεπτό απο την κάθε πλευρά στο σχαροτήγανο, ή στο γκρίλ 12 λεπτά στο τέρμα του φούρνου σας.
   Για το ντιπ κόβουμε σε κύβους το αγγούρι και ανακατεύουμε με το γιαούρτι,το κρεμμύδι λεπτοκομμένο,αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τη σαλάτα μας και τα σουβλάκια.

Καλή όρεξη......

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΛΙΓΚΟΥΪΝΙ & ΣΠΑΝΑΚΙ











ΥΛΙΚΑ :

1 Φιλέτο Σολωμού 400 γρ
300 γρ λιγκουϊνι
300 γρ. σπανάκι
1 κ.σ βούτυρο
ξύσμα απο 1 λεμόνι
χυμο απο 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Καθαρίζουμε και πλένουμε το Σολωμό και βγάζουμε τα μικρά αγκαθάκια που μπορεί να έχει και τον βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο τέρμα και γκρίλ απο τη πλευρά που είναι η πέτσα με ελαιόλαδο,το χυμό απο το λεμόνι αλλά και το ξύσμα για 12 λεπτά να πάρει ένα ωραίο χρώμα και εν συνεχεία βράζουμε τα μακαρόνια.
  Σουρώνουμε τα μακαρόνια και στο τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι με το βούτυρο να γυαλίσει προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το Σολωμό.

Είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή αλλά ανταμείβει....

Καλή όρεξη....


Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΖΥΜΗΣ <Ο ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ>




Έχει περάσει αρκετός καιρός που έβαλα άρθρο και έτσι είπα να επανέλθω με μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια,που αξίζει να τη δεί και να τη γευτεί κανείς.
   Το εργαστήριο σφολιατοειδών είναι must αν τύχει και περάσετε απο την παιανία και γιατί όχι κάντε τους ένα τηλέφωνο είναι απόλυτα φιλικοί και δεκτικοί να αναλάβουν μικρές αλλά και μεγάλες παραγγελίες σας.Υπάρχει εδώ και 20 συναπτά έτη και κρατάει τα στάνταρ ποιότητας και καθαρών υλικών ψηλά,καθώς δεν χρησιμοποιεί συντηρητικά για την παραγωγή των προϊόντων του όπως τα περισσότερα και οι φανατικοί πελάτες του όπως και εγώ μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν άνετα!!!
   Συνεργάζονται με αλυσίδες καταστημάτων και φούρνων σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο και μπορείτε άνετα να τα βρείτε,αξίζουν ιδιαίτερα τα Μέξικο του( μπιφτεκόπιτα ατομική) αλλά και η χειροποίητη μπουγάτσα και τα παραδοσιακά κρητικά λυχναράκια.Μια δοκιμή θα σας πείσει...θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα με άλλες αξιόλογες προσπάθειες.

Στοιχεία επικοινωνίας : Διαδόχου Κωνσταντίνου 12
Παιανία Τηλ. 210 6645520




ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ










ΥΛΙΚΑ :

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
200 γρ τυρί παρμεζάνα
4 φέτες γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή
1 κ.σ θυμάρι ξερό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Φροντίζουμε τα φιλέτα μας να είναι καθαρά απο πέτσες και δέρμα και να είναι κομμένα στη μέση και χτυπημένη με το μπάτη για να είναι όσο πιο λεπτά γίνεται να ψηθούν ομοιόμορφα και γρήγορα.
   Τα απλώνουμε σε αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο,απο πάνω τις φέτες γαλοπούλας και το τυρί κομμένο σε ροδέλες,αλατοπιπερώνουμε και βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε στο φούρνο αφού το έχουμε τυλίξει σε σχήμα καραμέλας σφιχτά με το αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς αέρα.Το περνάμε μετα και απο ένα σχαροτήγανο ή τηγάνι αντικολλητικό για να πάρει χρώμα με ένα κύβο βούτυρο.Σερβίρουμε προαιρετικά με μουστάρδα και μέλι και πατατούλες σωτέ.


Καλή όρεξη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...