Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

ΛΕΜΟΝΟΤΑΡΤΑ





ΥΛΙΚΑ :

Για την ζύμη μπριζέ

5 κρόκους
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ βούτυρο
1 κούπα χλιαρό νερό

Για την κρέμα λεμόνι

6 αυγά
50 γρ αλεύρι
30 γρ. κορν φλάουρ
80 γρ βούτυρο
1 κούπα γάλα
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 λεμόνια

Για την μαρέγκα

6 ασπράδια
100 γρ. ζάχαρη άχνη


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Ξεκινάμε με την ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά που θα πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κάνει ψίχουλα η ζύμη και με τη βοήθεια του νερού να την μαζέψουμε σε μία μπάλα.Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να σφίξει πάλι,και συνεχίζουμε με την κρέμα λεμονιού χωρίζοντας τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια,ρίχνουμε τους κρόκους σ' ένα κατσαρολάκι και κρατάμε τα ασπράδια για την μαρέγκα,μαζί με το χυμό αλλά και το ξύσμα απο τα λεμόνια και την ζάχαρη ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά ή ακόμα καλύτερα σ'΄ένα μπέν μαρί.Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε στο γάλα το αλεύρι και το κόρν φλάουρ και τα διαλύουμε πρίν τα προσθέσουμε στο μείγμα,συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει η κρέμα,και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.Θέλει πολύ προσοχή μην μας καεί ή κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας συνεχές ανακάτεμα.
   Την αφήνουμε να κρυώσει και πιάνουμε την ζύμη,την ανοίγουμε με την βοήθεια δύο κομματιών λαδόκολλας με αλεύρι και την βάζουμε σε μία καλά αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για να ψηθεί μόνη της για 15 λεπτά,αφού την έχουμε τρυπήσει με πιρούνι στο πάτο και τις έχουμε βάλει βάρος για τα πρώτα 5 λεπτά με κάποιο όσπριο!
   Αφού έχει ψηθεί η ζύμη και την έχουμε φέρει σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού και χτυπάμε τα υλικά που μας μείνανε σε σφιχτή μαρέγκα,την απλώνουμε και αυτοί πάνω απο την κρέμα,προσπαθούμε να κάνουμε ακανόνιστα σχήματα επάνω με ένα πιρούνι και ψήνουμε για δεύτερη φορά την τάρτα για άλλα 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να σφίξει η μαρέγκα επάνω...αφήνουμε να κρυώσει και τρώμε!


Καλή όρεξη......

5 σχόλια:

  1. Υπέροχη!!!Το αγαπημένο μου γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά σαν ζωγραφιά ειναι απο πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά αξίζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μαρέγκα φαίνεται τέλεια! Μπράβο σου±

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό θα πει τέλειο καλωσόρισμα! Η αγαπημένη μου λεμονοτάρτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...