Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ






ΥΛΙΚΑ :

1 Κιλό γαρίδες Νο 3
500 γρ μακαρόνια λιγκουίνι ή σπαγγέτι
150 ml χυμό φρέσκιας ντομάτας
50 γρ παρμεζάνα
1 μαραθόριζα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνοπότηρο ούζο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βράζουμε τα κεφάλια, σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά,σουρώνουμε το ζωμό και αφού τον αλατίσουμε το ξαναφέρνουμε σε βρασμό ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα και ξεκινάμε σ' ένα τηγάνι το σοτάρισμα των γαρίδων και της μαραθόριζας με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το πολύ για 5 λεπτά.Σβήνουμε με το ούζο, αλατοπιπερώνουμε και μόλις το απορροφήσει το κατεβάζουμε απο τη φωτιά και σουρώνουμε τα μακαρόνια κρατώντας λίγο απο το ζωμό που τα βράσαμε.Προσθέτουμε τις γαρίδες, τη παρμεζάνα και το μαϊντανό και ομογενοποιούμε.

Oινολογική παρέμβαση :  Με ένα λευκό ξηρό κρασάκι παγωμένο!



Καλή όρεξη..........

3 σχόλια:

  1. Γεια σου. Έχεις πολύ ενδιαφέρον blog! Τέλεια η γαριδομακαρονάδα… Στο blog μου σε περιμένει ένα βραβείο. http://oti-mas-aresei.blogspot.com/2012/01/blog-post_26.html. Ελπίζω να τα λέμε συχνά από εδώ και στο εξής! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ Σ' ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γεια σας.. το χυμό ντομάτας που το βάζουμε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...