ΥΛΙΚΑ :
1/2 kg γαρίδες ολόκληρες Νο.3
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ μουστάρδα dijon ή κάποια άλλη καυτερή
1 φλ. άνηθο
1 φλ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο
100 γρ. βούτυρο
1 κ.σ ελαιόλαδο
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρόντας τα κεφάλια ,και το κέλυφος αφήνοντας μόνο την ουρά,προσοχή να σκίσετε μ' ένα μαχαίρι την ράχη τους και να αφαιρέσετε το έντερο.
Τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν,σ' ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο,μόλις αρχίσει λίγο να καίγεται προσθέτουμε τις γαρίδες και την μουστάρδα.Μόλις πάρει μία βράση σβήνουμε με τα λεμόνια,οι γαρίδες κυριολεκτικά σε 3 λεπτά είναι έτοιμες,θα δείτε πως αλλάζουν χρώμα και γίνονται σαν κουλούρα,προσθέτουμε στο τέλος και τα μυρωδικά και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη..........
moufa !! meinete makrya! poly lemoni re file
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ βάλε λιγοτερο βρε μπαγλαμά, αλλά τόσο σου κόβει!!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ :)
ΑπάντησηΔιαγραφή