ΥΛΙΚΑ :
2 Μπριζόλες χοιρινές χωρίς κόκκαλο
100 γρ βούτυρο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί περίπου 70 ml
2 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
2 πατάτες μεγάλες
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :
Ξεκινάμε βάζοντας σ' ένα καυτό τηγάνι το κρέας μας μαζί με το μισό βούτυρο, ελαιόλαδο 1 κ.σ, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το ένα κλωνάρι δεντρολίβανο ,αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε 2-3 λεπτά απο τη κάθε πλευρά,ταυτόχρονα προθερμαίνουμε το φούρνο καλά και κόβουμε την πατάτα σε κύβους (ξεφλουδίζουμε και πλένουμε την πατάτα , κόβουμε πρώτα τις δύο άκρες για να στέκεται και την τετραγωνίζουμε κόβοντας τις άκρες,μετά σε φέτες στο 1 εκατοστό και τις φέτες αυτές σε λωρίδες και τέλος σε κύβους ).
Βάζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε τους κύβους μέσα για 10 λεπτά.Αφού έχουμε σοτάρει το κρέας το βάζουμε στο φούρνο για ένα τέταρτο και στο τηγάνι που το είχαμε,βάζουμε αφού σουρώσουμε τις πατάτες, τις σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο,ελαιόλαδο και το υπόλοιπο δεντρολίβανο.Τις στραγγίζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τη σάλτσα βάζοντας στο τηγάνι το κρασί,το βαλσάμικο,ελάχιστο αλατοπίπερο, τα φύλλα δάφνης και περιμένουμε να μειωθεί η ποσότητα,όταν συμβεί αυτό προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σβήνουμε αφού συμπυκνωθεί και δέσει η σάλτσα μας.
Oινολογική παρέμβαση : Μ' ένα Merlot
Καλή όρεξη...........
Τελειο φαινεται! Τρελαθηκα με τους κυβους πατατας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσαν οι κύβοι πατάτας πάρα πολύ...και γενικά το φαγητό φαίνεται υπέροχο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθέλουν λίγο παίδεμα στην αρχή αλλά μετά είναι εύκολο και όχι τηγανίλες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή