Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ & ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ-ΚΑΡΔΑΜΟ










ΥΛΙΚΑ :

1 κομμάτι ψαρονέφρι χτυπημένο περίπου 800 γρ.
80 ml κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ μουστάρδα dijon
50 γρ βούτυρο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ματσάκι σχοινόπρασσο
1 ματσάκι ρόκα
1 ματσάκι κάρδαμο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Πλένουμε και τρίβουμε καλά την επιφάνεια του κρέατος με ελαιόλαδο, αλάτι ,πιπέρι και βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι να κάψει μέχρι να βγάζει καπνούς πολύ καλά.Ρίχνουμε το κρέας και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200.Σοτάρουμε το κρέας για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά ακόμα και στις άκρες και το βάζουμε σ' ένα ταψάκι και στο φούρνο.
  Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί ανακατεύοντας ελαφρά να ξεκολλήσουν τα λίπη απο το πάτο και να ενσωματωθούν στη σάλτσα,μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς ξανά.Το αφήνουμε να πήξει και ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασσο και το προσθέτουμε και αυτό,αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο αφού περάσουν 30 λεπτά αν το θέλουμε καλοψημένο και σερβίρουμε με τη σαλάτα.

Oινολογική παρέμβαση :  Με μία κεχριμπαρένια σκούρα μπύρα παγωμένη!!!!



Καλή όρεξη.............Και αφιερωμένο σε μία ψυχή που το λαχτάρισε πολύ!!!!

5 σχόλια:

  1. Πεντανόστιμο πρέπει να είναι!!! Και είναι και δύσκολη η ώρα!!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαινεται νοστιμοτατο το πιατο.
    Εαν δεν θελουμε να βαλουμε κρεμα γαλακτος
    με τι αλλο μπορουμε να την αντικαταστησουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορείς να την αντικαταστήσεις με λίγο τυρί κρέμα ή προαιρετικά για ποιό light με ζωμό κοτόπουλου και λίγο κόρν φλάουρ για να δέσει!!!καλά μαγειρέματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα!! Στη σελίδα μου σε περιμένει ένα βραβείο για τις υπέροχες συνταγές που μας προτείνεις: http://lightsintages.blogspot.com/2012/02/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...