ΥΛΙΚΑ (2 ΑΤΟΜΑ):
2 Σπαλομπριζόλες μοσχαρίσιες
5-6 πατάτες μεσαίες
1 ματσάκι άνηθο
150 γρ. βούτυρο αλατισμένο
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
100 ml κρέμα γάλακτος
Κρέμα βαλσάμικο :http://executivecook.blogspot.gr/2012/03/blog-post_08.html
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :
Ξεκινάμε βάζοντας τις πατάτες να βράσουν για να κάνουμε τον πουρέ,σε καλά αλατισμένο νερό!
Μαρινάρουμε το κρέας με ελαιόλαδο,αλατοπίπερο,και τη λιωμένη σκελίδα σκόρδο και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για περίπου μισή ώρα να σταθεί.
Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να αχνίσουν άλλα πέντε λεπτά και ψιλοκόβουμε τον άνηθο,το βούτυρο τα 80 γρ. , το τυρί και την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα σώμα με πολτοποιητή λαχανικών ή μούλτι.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό ή ένα σχαροτήγανο αν έχουμε ακόμα καλύτερα,και το αφήνουμε να κάψει αρκετά μέχρι να βγάλει καπνό σχετικά,ρίχνουμε τις μπριζόλες χωρίς καθόλου ελαιόλαδο αφού έχουν τραβήξει απο τη μαρινάδα και τις αφήνουμε για 4-5 λεπτά την κάθε μεριά για μέτριες προς καλοψημένες...ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τις ραντίζουμε με ένα κουτάλι συνέχεια μόλις λιώσει και σερβίρουμε με τον πουρέ και την κρέμα!
Καλή όρεξη.....
Πολύ ωραία και απλή πρόταση! Το πουρεδάκι επίσης καταπληκτικό φαινεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο πιάτο!! Πλήρες και ευπαρουσίαστο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ να μου πείτε και εντυπώσεις οταν το γευτείτε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα. Αν θέλουμε να κάνουμε νουά ακολουθούμε την ίδια συνταγή;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης αν το βάλουμε σε ταψί ή γκριλ θα στεγνώσει;
Θα ζητήσεις να στο κόψουν σε μεγάλα παχιά κομμάτια τουλάχιστον 2-3 εκ. αλλιώς ναι θα στεγνώσει εκτός αν το κάνεις medium (πιάσε με δύο δάχτυλα και πίεσε την άκρη του σαγονιού σου και μετά το κρέας να έχουν πάνω κάτω την ίδια αντίσταση αν δεν έχει καθόλου τότε είναι καλοψημένο!)γκριλ γίνεται αλλά παίρνει πολύ γρήγορα βάλτο πάνω στη σχάρα του φούρνου και απο κάτω ταψί με νερό στον αέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφή