Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

ΜΥΔΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ









ΥΛΙΚΑ:

500 γρ μύδια καθαρισμένα και αχνισμένα (ελαιολαδο,κρεμμυδι σωταρισμα ριχνεται τα μύδια και σβήνετε με κρασί κλείνετε καπάκι σε 5 λεπτά είναι έτοιμα)
500 γρ σπαγγετι
2 ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.γ πάπρικα
1 κ.γ ζάχαρη
1 κίτρινη πιπεριά σε φέτες
1 κ.σ βούτυρο
αλάτι
πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Βράζουμε τα σπαγγέτι βάση οδηγιών σε νερό αλατισμένο καλά και με ένα κύβο ζωμού ψαριού,αφού δοκιμάσουμε και κρατάνε λίγο ακόμα, κρατάμε μισό ποτήρι του νερού απο το ζουμί που βράζουν και τα σουρώνουμε.
  Στη κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες που έχουμε τρίψει στο τρίφτη μαζί με το σκόρδο ,την πιπεριά,τη πάπρικα ,ελαιόλαδο και τη ζάχαρη να μαλακώσει λίγο η γεύση της ντομάτας και να σωθεί το ζουμί της!προσθέτουμε και το νερό που είχαμε κρατήσει απο τα σπαγγέτι και προσθέτουμε τα βρασμένα σπαγγέτι,ομογενοποιούμε και ρίχνουμε τα μύδια,ανακατεύουμε προσεχτικά τραβώντας πια απο τη φωτιά και προσθέτοντας το βούτυρο και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Είμαστε έτοιμοι καλή σας όρεξη!!!!


4 σχόλια:

  1. Λαχταριστή η μακαρονάδα σου! Φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ νόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τιμάμε τα θαλασσινά σαν Μεσόγειοι που είμαστε είναι νοστιμότατη καλή επιτυχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρα πολυ ωραια!! συγχαρητηρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερώτηση! Να χρησιμοποιήσω άσπρο ή κόκκινο κρασί για τα μύδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...