Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΟΥΪΣΚΙ









ΥΛΙΚΑ:

500γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
7-8 πατάτες baby
80 γρ βούτυρο ανάλατο
1 σφ. ουϊσκι
1 κρεμμύδι ξερό
1 κ.σ μουστάρδα dijon
50 ml κρέμα γάλακτος 35 %
200 ml ζωμό βοδινού
1 κ.σ δεντρολίβανο
ελαιολαδο
παπρικα
αλατι
πιπερι




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Ξεκινάμε καρυκεύοντας το φιλέτο με τα μπαχαρικά και σοτάροντας το σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να κάνει μια τραγανή κρούστα για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά,σβήνουμε με το ουϊσκι και αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά όλο το αλκόολ.
  Ξεπλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε βραστό νερό για 20 λεπτά,μόλις πάρει χρώμα το φιλέτο το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με 40 γρ από το βούτυρο και το δεντρολίβανο,και το βάζουμε στο γκρίλ στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο αναλόγως το πως θέλουμε να ψηθεί,κρατάμε τον αντίστοιχο χρόνο,για μέτριο φιλέτο υπολογίζουμε γύρω στα 18-20 λεπτά ακόμα στο φούρνο για πιο καλοψημένο απο μισή ώρα και πάνω.
       Όταν τρυπάμε τις πατάτες και πηγαίνει το μαχαίρι μέχρι μέσα τις αφαιρούμε απο το νερο,τις αφήνουμε να στραγγίσουν και τις βάζουμε σε ταψί και αυτες στο φούρνο με το υπόλοιπο βούτυρο και αλατοπίπερο για άλλα 15 λεπτά να καραμελώσουν.
    Συνεχίζουμε στο τηγάνι που σοτάραμε το φιλέτο με τη σάλτσα ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και μαλακώνοντας το και εν συνεχεία προσθέτοντας το ζωμό το αφήνουμε να πέσει περίπου στο 1/3 απο οτι ήταν,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,τη μουστάρδα και ξανά αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σερβίρουμε.


Καλή όρεξη

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...