Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ












ΥΛΙΚΑ (2 ΑΤΟΜΑ):

2 Σπαλομπριζόλες μοσχαρίσιες
5-6 πατάτες μεσαίες
1 ματσάκι άνηθο
150 γρ. βούτυρο αλατισμένο
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
100 ml κρέμα γάλακτος
Κρέμα βαλσάμικο :http://executivecook.blogspot.gr/2012/03/blog-post_08.html
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Ξεκινάμε βάζοντας τις πατάτες να βράσουν για να κάνουμε τον πουρέ,σε καλά αλατισμένο νερό!
Μαρινάρουμε το κρέας με ελαιόλαδο,αλατοπίπερο,και τη λιωμένη σκελίδα σκόρδο και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για περίπου μισή ώρα να σταθεί.
  Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να αχνίσουν άλλα πέντε λεπτά και ψιλοκόβουμε τον άνηθο,το βούτυρο τα 80 γρ. , το τυρί και την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα σώμα με πολτοποιητή λαχανικών ή μούλτι.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό ή ένα σχαροτήγανο αν έχουμε ακόμα καλύτερα,και το αφήνουμε να κάψει αρκετά μέχρι να βγάλει καπνό σχετικά,ρίχνουμε τις μπριζόλες χωρίς καθόλου ελαιόλαδο αφού έχουν τραβήξει απο τη μαρινάδα και τις αφήνουμε για 4-5 λεπτά την κάθε μεριά για μέτριες προς καλοψημένες...ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τις ραντίζουμε με ένα κουτάλι συνέχεια μόλις λιώσει και σερβίρουμε με τον πουρέ και την κρέμα!


Καλή όρεξη.....

ΣΑΛΑΤΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ












ΥΛΙΚΑ :

1 Μαρούλι κόκκινο
1 Μαρούλι iceberg
1 ραντίτσιο
1  ματσάκι ρόκα
100 γρ γραβιέρα πικάντικη
2 αχλάδια σε κύβους
4-5 φέτες προσούτο πάρμας
100 γρ. καρύδια ολόκληρα


Σάλτσα

4-5 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ μέλι
1 κ.σ μουστάρδα dijon
αλάτι
πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Κόβουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα και τα βάζουμε σ' ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί τα καρύδια και τα αχλάδια και ανακατεύουμε αρχικά μόνα τους!Σ' ένα σέικερ ή ένα πολυμίξερ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνει παχύρρευστη και σερβίρουμε απο πάνω απο τη στολισμένη με τις φέτες προσούτο σαλάτα...


Καλή όρεξη!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...