Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

 




ΥΛΙΚΑ :

400 γρ ρύζι arborio ή καρολίνα
1 μαραθόριζα
150 γρ βούτυρο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ποτήρι κρασί λευκό
400 γρ γαρίδες αποφλοιωμένες
400 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
100 γρ. κεφαλοτύρι
1.2 λίτρα ζωμό κότας
ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Κόβουμε τη μαραθόριζα σε ροδέλες και την σοτάρουμε με ένα μεγάλο κομμάτι από το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει,προσθέτουμε τότε το ρύζι να γλασαριστεί και αυτό,για 2 λεπτά το πολύ και σβήνουμε με το κρασί.
     Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό (2 κούπες περίπου τη κάθε φορά),αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε μέχρι να χυλώσει καλά το ρύζι μας.Σε ένα τηγάνι τώρα σοτάρουμε για 4 λεπτά τις γαρίδες και τα μύδια με το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο,τα προσθέτουμε στο ρύζι και κατεβάζουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και το τυρί και αναμειγνύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο από πάνω...δεν βάλαμε τα θαλασσινά να γίνουν με το ρύζι για να μην παραψηθούν και διαλυθούν μέσα.


Oινολογική παρέμβαση :   Μ ένα ροδίτη παγωμένο

Καλή όρεξη.........

2 σχόλια:

  1. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟ, ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ =ΜΑΡΚΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...