Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΒΟΛΟΒΑΝ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ






ΥΛΙΚΑ :

2 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό
500 γρ. γαρίδες μεσαίες
50 γρ πελτέ ντομάτας
1 μαραθόσπορος
100 γρ τυρί φέτα σε κύβους
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Χρησιμοποιούμε ένα κουπάτ στρογγυλό για να κόψουμε τη σφολιάτα σε στρογγυλά κομμάτια,αν δεν έχουμε τα κόβουμε με πιατάκι του φλιτζανιού του καφέ,το κάθε φύλλο σφολιάτας θα βγάλει 6 κομμάτια.Τα περνάμε με το αυγό και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο,τα ξαναχαράζουμε στη μέση με ένα μικρότερο στρογγυλό κουπάτ αλλιώς ιδανικά με το φλυτζανάκι του καφέ εσπρέσο.Τα ξαναπερνάμε με το αυγό και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ψηλώσουν αρκετά!
     Κόβουμε το μαραθόσπορο σε ροδέλες και βάζουμε σ' ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τις γαρίδες να τις σοτάρουμε μαζί με το μαραθόσπορο,όχι πάνω από 5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε,χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το πελτέ και τη φέτα το αφήνουμε να πάρει μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Κόβουμε τα καπάκια από τα βολοβάν και γεμίζουμε με τη χλιαρή πλέον γέμιση γαρίδας (αφήστε την τουλάχιστον για 5 λεπτά) αλλιώς θα κάτσει το βολοβάν και προαιρετικά ρίχνουμε λίγο τυρί από πάνω ή κλείνουμε με το καπάκι ξανά.

Oινολογική παρέμβαση :  Με ένα SYRAH ....


Καλή όρεξη.............

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!Πολύ ωραία τα βολοβαν!!!!καλή συνέχεια και καλα΄μαγειρέματα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...