Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ






ΥΛΙΚΑ :

800 γρ μοσχάρι σπάλα.
4-5 μικρά κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 1/2 κ.σ πελτέ ντομάτας
700 ml κρασί κόκκινο cabernet
1 κ.σ εστραγκόν
2 σκελίδες σκόρδο
3 δαφνόφυλλα
2 κλωνάρια θυμάρι
1 κ.γ μπούκοβο
500 γρ ταλιατέλες
100 γρ βούτυρο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους για να ψηθεί πιο γρήγορα, και το βάζουμε σ' ένα μπολ με το κρασί,το σκόρδο,το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα,σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες,ιδανικά για ένα βράδυ.Την επόμενη μέρα το βγάζουμε και ξεκινάμε κόβοντας σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τσιγαρίζοντας τα στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη μέχρι και να μαλακώσουν αρκετά.Στραγγίζουμε το κρέας και το βάζουμε και αυτό να πάρει καλό χρώμα κανα 5 λέπτο,σβήνουμε με το κρασί του και προσθέτουμε το πελτέ και τα υπόλοιπα αρωματικά (όσα ήταν στο μπολ και το εστραγκόν) και λίγο νερό τόσο ώστε να καλύπτει το κρέας.αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε το μπούκοβο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Θέλει περίπου μιάμιση ώρα για να μαλακώσει καλά και να γίνει.
    Βράζουμε και τις ταλιατελες σε μία άλλη κατσαρόλα και μόλις μαλακώσει και γίνει το κρέας μας ρίχνουμε και το βούτυρο μέσα στη σάλτσα του για να δέσει και σερβίρουμε πάνω από τα μακαρόνια.

Oινολογική παρέμβαση : Cabernet Νεμέας 




Καλή όρεξη.....................


2 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...