Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

RISSOTO ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ






ΥΛΙΚΑ :

400 γρ ρύζι arborio ή καρολίνα
50 γρ βούτυρο
1 μπουκέτο μπρόκολο
2 πιπεριές κόκκινες
1 πιπεριά πράσσινη
150 γρ τυρί παρμεζάνα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 νεροπότηρο λευκό ξηρό κρασί
1 καρότο
1 κ.γ ντομάτα πελτέ
800 ml ζωμό κότας
1 κ.γ μπούκοβο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Κόβουμε πρώτα τα λαχανικα σε κύβους και ροδέλες ανάλογα το είδος, και τα πλένουμε καλά. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε διαδοχικά τα λαχανικά με πρώτο το κρεμμύδι αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε εκτός το μπρόκολο.Μόλις μαλακώσουν αρκετά προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια να μην κολλήσει,τα σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκόολ,χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μικρές ποσότητες απο το ζωμό, τον πελτέ και το μπούκοβο και ανακτεύουμε συνέχεια μέχρι να ψηθεί και να χυλώσει το ρύζι μας.Θα χρειαστεί όλο το ζωμό και θα είναι έτοιμο γύρω στα 20 λέπτα.Πρίν ψηθεί θα προσθέσουμε το μπρόκολο για να μην μαραθεί πολύ, όταν είναι έτοιμο το ριζότο προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα,ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και σερβίρουμε.

Oινολογική παρέμβαση :  Ένα μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί




Καλή όρεξη......


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...