Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΣΑΛΤΣΑ BBQ


ΥΛΙΚΑ :

1 φλ. κέτσαπ
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ πελτές ντομάτας
200 ml ζωμό κοτόπουλου
1 σφηνοπότηρο γουώτσεστερ σος
1 κ.σ μαύρο πιπέρι
1 κ.σ μέλι
1 κ.σ καστανή ή μαύρη ζάχαρη
1 πιπεριά τσίλι
5 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ πάπρικα
1κ.σ αποξηραμένο βασιλικό


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :


Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ροδέλες και τα σωτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν τα κρεμμύδια,προσθέτουμε το σκόρδο αφού έχουν μαλακώσει αρκετά τα κρεμμύδια για να μην καεί.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε διαδοχικά όλα τα υλικά μας, εκτός απο το μέλι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μειωθεί η ποσότητα του υγρου στο μισό.Προσθέτουμε τότε και το μέλι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι παραπάνω.Διατηρείτε στο ψυγείο για 1 μήνα και συνδυάζεται με ότι κρέας επιλέξουμε.

Καλη όρεξη..........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...