Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

BURGER ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BBQ




ΥΛΙΚΑ :

500 gr κιμάς μοσχαρίσιος
2 ψωμάκια για burger
3 μεγάλες πατάτες
3 φύλλα μαρούλι iceberg
1 γλ. σάλτσα BBQ
2 φέτες τυρί κίτρινο να λιώνει
1 ντομάτα
200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο
1 κ.σ βασιλικό
1 κ.γ πάπρικα
1 κ.γ μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο
αλάτι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Πλάθουμε το κιμά μαζί με το ψωμί το οποίο και έχουμε στεγνώσει με τα χέρια μας πιέζοντας το καλά,με τη πάπρικα,το πιπέρι,το ελαιόλαδο,αλάτι, και το βασιλικό μέχρι να ομογενοποιηθούν,πλάθουμε ύστερα σε δύο μεγάλα μπιφτέκια και τα καίμε στο τηγάνι και απο τις δύο πλευρές ίσα να πάρουν χρώμα.Τα βάζουμε ύστερα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά να ψηθούν αφού τα έχουμε βρέξει καλά με πινέλο με τη σάλτσα BBQ,επαναλαμβάνοντας την διαδικασία ανα 5 λέπτα μέχρι και να ροδίσουν και ψηθούν.Συνεχίζουμε καθαρίζοντας τις πατάτες και τηγανίζοντας τες.Μόλις γίνουν τα μπιφτέκια χτίζουμε σι γα σιγά το burger βάζοντας ένα ένα τα υλικά και σερβίρουμε με τις πατάτες και ότι άλλο υλικό θέλουμε.

Oινολογική παρέμβαση :   Μια ελληνική lager μπύρα 


Καλή όρεξη.........



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...