Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ




ΥΛΙΚΑ :

2 σπαλομπριζόλες μοσχαρίσιες με πάχος 2 εκ.
150 gr. μανιτάρια portobello
1 σφηνοπότηρο γουόρσεστερ σος
1 κ.σ κόκκους μαύρου πιπεριού
50 gr βούτυρο
1 ποτήρι ξινόμαυρο κρασί
1 ματσάκι μαϊντανός
50 gr φουντούκια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Βάζουμε σ' ένα καυτό τηγάνι (οπωσδήποτε να έχει κάψει 10 λεπτά) τις μπριζόλες αφού τις έχουμε αλατοπιπερώσει και βάλει λίγο ελαιόλαδο,καθόλου στο τηγάνι. Τις αφήνουμε αυστηρά 3 λεπτά απο κάθε πλευρά προσθέτουμε το βούτυρο και τις βρέχουμε μ' ένα κουτάλι συνέχεια για άλλο 1 λεπτό, και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
    Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα φουντούκια και τα καίμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τη σός και το κρασί και τ' αφήνουμε να  εξατμιστεί το αλκοόλ, κατόπιν προσθέτουμε τους κόκκους μαύρου πιπεριού και το μαϊντανό και κατεβάζουμε απο τη φωτιά.Μόλις βγάλουμε τις μπριζόλες απο το φούρνο προσθέτουμε τη γαρνιτούρα που μόλις φτιάχνουμε και σερβίρουμε.

Oινολογική παρέμβαση :    Ξινόμαυρο Ελληνικής οινοποιίας


Καλή όρεξη.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...