Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ



Καλό θα είναι πρίν γυμναστούμε να φάμε το νωρίτερο 2 ώρες πρίν την άσκηση και όχι γεύμα πλούσιο σε λιπαρά που σίγουρα θα επιβαρύνουν τη σωματική και ψυχολογική μας κατα συνέπεια διάθεση.
  Ένα καλό πρωινό αποτελεί το βασικότερο γεύμα της ημέρας. Αν πρόκειται να κάνετε πρωινή γυμναστική, ξυπνήστε νωρίς και απολαύστε ένα πλήρες γεύμα καθώς ο οργανισμός σας έχει ανάγκη από ενέργεια. Αν, ωστόσο, σχεδιάζετε να ασκηθείτε σε χρονικό διάστημα μίας ώρας μετά την έγερση, μην το παρακάνετε. Φάτε κάτι ελαφρύ και πιείτε ένα χυμό ή λίγο νερό, ώστε να αυξηθούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σας.
  Μία πολύ καλή πηγή ενέργειας σε περίοδο έντονης φυσικής και μή άσκησης είναι οι τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες όπως είναι τα μακαρόνια,δημητριακά,ρύζι,μαύρο ψωμί κ.τ.λ.
Προσοχή δώστε όμως σε υδατάνθρακες πλούσιους σε φυτικές ίνες που σίγουρα δεν θα βοηθήσουν κατά την άσκηση.Επίσης να τρώτε καθαρές πρωτεϊνες όπως πουλερικά και ξηροί καρποί πάντα όμως με φειδώ και άφθονα υγρά είτε ακόμα καλύτερα φυσικούς χυμούς και τα αποτελέσματα θα είναι δικά σας.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...