Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

ΜΑΡΟΥΛΙ



Το μαρούλι καλλιεργείται στην Ελλάδα κατά τόπους όλο το χρόνο με πολύ καλή στρεμματική απόδοση για τους παραγωγούς.Διακρίνεται σε τρεις τύπους : το φυλλώδες, το κεφαλωτό και τέλος το Ρωμάνα.
     Το μαρούλι περιέχει σημαντικές ποσότητες καροτενοειδων (α- και β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη). Επιδημιολογικές έρευνες σε όλο τον κόσμο συσχέτισαν την υψηλή διαιτητική πρόσληψη αυτών των καροτενοειδών με μειωμένα επεισόδια καρκίνων του πνεύμονα, μαστού, τραχήλου, δέρματος και στομάχου.Επίσης είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών, ιδιαίτερα της πολύτιμης C, μαγγάνιο και χρώμιο,ουσίες που βοηθούν την καλύτερη κυκλοφορία της γλυκόζης στο αίμα.Ακόμα η περιεκτικότητα του σε φυτικές ίνες ανα μερίδα βοηθούν στην καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος!
Λαχανικό με ποικίλες ευεργετικές ιδιότητες,καλή μας όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...