Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ARRABIATA


ΥΛΙΚΑ :

1/2 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
1 κουτί ντομάτες κονκασέ
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 κ.γ μπούκοβο ή μία πιπεριά τσίλι
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλ.τσ. βασιλικό ή 1 κ.σ αποξηραμένο
100 gr παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου al dente, και βάζουμε σ' ένα τηγάνι ψιλοκομμένο το κρεμμύδι,το σκόρδο,τις πιπεριές και το μπούκοβο με το ελαιόλαδο να σωταριστούν.Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια (προσοχή όχι πάνω απο 5 λεπτά θα καούν) αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ντομάτα κον κασέ μαζί με την ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.Αφήνουμε να πάρει μία βράση και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το βασιλικό και τα προσθέτουμε και εκείνα,ρίχνουμε και τα μακαρόνια μας μαζί με λίγο απο το νερό που τα έχουμε βράσει και την παρμεζάνα,ομογενοποιούμε και είναι έτοιμη.

Oινολογική παρέμβαση :   Μ' ένα Merlot ή με μία μαύρη μπύρα...

Καλή όρεξη!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...