ΥΛΙΚΑ :
5 πατάτες μεγάλες
150 gr κασέρι
100 gr παρμεζάνα
50 gr ανθότυρο
50 ml κρέμα γάλακτος 35 %
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ πάπρικα
3 φέτες γαλοπούλα βραστή
αλάτι
πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε πλύνει καλά, και τις βάζουμε σ' ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο,τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα έως ότου μαλακώσουν γυρνώντας τες συνέχεια.
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας μια συμπαγή πάστα, βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και τις σκάβουμε προσεχτικά μ' ένα κουτάλι να αφαιρέσουμε το εσωτερικό σαν κουφάλα δέντρου...(βρέχεται το κουτάλι σε ζεστό νερό θα σας είναι πιο εύκολο!!!), ρίχνουμε και τα κομμάτια που αφαιρέσαμε στα υπόλοιπα υλικά που ήδη έχουμε ανακατέψει και γεμίζουμε καλά τις άδειες πατάτες. Πασπαλίζουμε από πάνω με την πάπρικα και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά έως ότου πάρουν χρώμα!!!
Καλή όρεξη.........
Τα σαλια μου τρεχουν πρωι πρωι...λατρευω τις γεμιστες πατατες και οι δικες σου με τετοια γεμιση ειναι σουπερ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπραβο σου γεια στα χερια σου,φιλακια!!!