Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ




ΥΛΙΚΑ :

400 gr. ρύζι arborio
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1,2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
150 gr. παρμεζάνα ή πεκορίνο
 150 gr μανιτάρια πλευρώτους σε ροδέλες
1 ποτήρι λευκό κρασί
40 gr βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι έως ότου  μαλακώσει.Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ρύζι όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να χρυσίσει και να πιεί όλα τα υγρά.(περίπου 2 λεπτά) τότε σβήνουμε με το κρασί και μόλις απορροφηθεί τελείως απο το ρύζι ρίχνουμε τα μανιτάρια,χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και προσθέτουμε σιγά σιγά με μία κουτάλα ανα δύο λεπτά  μία κουτάλα ζωμό (αν δεν έχετε έτοιμο πρσθέστε ένα κύβο σε 1 λίτρο ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά να διαλυθεί) .Το μυστικό είναι να ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό και να  ανακατεύετε συνεχώς για να χυλώσει σωστά το ρύζι,μόλις σας τελειώσει ο ζωμός τότε περίπου θα είναι έτοιμο και το ρύζι,θα το καταλάβετε αφού φυσικά δοκιμάσετε και  δεν είναι σκληρό ακόμα το ρύζι,αν ναί προσθέστε λίγο ακόμα ζωμό και ανακατέψτε,αλλοίως όταν μαλακώσει το ρύζι αν τραβήξετε μία γραμμή με την κουτάλα που ανακατεύετε και δείτε ότι το ριζότο αργεί να επανέλθει τότε είναι εντάξει.Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα,ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και είναι έτοιμο.Αυτή είναι η βάση για κάθε ριζότο,αν αφαιρέσουμε τα μανιτάρια απο την διαδικασία, οπότε και το φτιάχνουμε όπως θέλουμε εμείς πρσθέτοντας αφού ειναι έτοιμο υλικά της αρεσκείας μας όπως λαχανικά,θαλασσινά, 4 τυριά,σάλτσα ντομάτας ότι θέλετε.

Oινολογική παρέμβαση :   Ένα Sauvignon Blanc ......και καλή παρέα!!!


Καλές ριζοδημιουργίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...