Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΚΑΒΙΑ



ΥΛΙΚΑ :

1 Κιλό ψάρια που χρησιμοποιούνται στην κακαβιά(ζητήστε απο τον ιχθυοπώλη να σας τα επιλέξει.)
4 Μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
100 ml χυμό λεμονιού(περίπου 4 λεμόνια)
2 καρότα κομμένα σε κύβους
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο(μπλέντερ)
2 κολοκύθια κομμένα σε κύβους
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Ζητάμε απο τον ιχθυοπώλη να μας τα καθαρίσει για να μην παιδεύεστε,ζητήστε χάνους,σκορπίνες,δράκαινες,χριστόψαρο,κοκωβιούς... είναι εύκολο να τα βρείτε παντού υπάρχουν.
    Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα λαχανικά μαζι με νερό να βράσουν καλά σε δυνατή φωτιά,μόλις δούμε μ' ένα πιρούνι ότι η πατάτα διαλύεται περίπου 30 λεπτά μαγείρεμα είναι έτοιμη να προσθέσουμε τα ψάρια.Τα βάζουμε σ' ένα τουλουπάνι ή απλό τούλι ή ακόμα καλύτερα στο σουρωτήρι απο τα μακαρόνια αν είναι σχετικά μικρό και τα προσθέτουμε στην σούπα που βράζει (το κάνουμε αυτό για να μην πέσουν κόκκαλα στην σούπα προαιρετικά),αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο περίπου 2 κ.σ μόλις μαλακώσει το κρέας των ψαριών προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε απο τη φωτιά.Καθαρίζουμε τα ψάρια σε καλές μερίδες και σερβίρουμε με την σούπα.

Είναι τέλειο γεύμα ειδικά για παιδιά.

Oινολογική παρέμβαση :   Ταιριάζει απόλυτα μ'ένα βαρελίσιο  Chardonnay

Καλή όρεξη.....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...