Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

ΓΛΥΚΟΞΥΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΡΥΖΙ




ΥΛΙΚΑ :

500 γρ. χοιρινό σπάλα ή μπούτι
2 πιπεριές πράσσινες γλυκιές
1 σκελίδα σκόρδο
2 κρεμμύδια ξερά
2 κ.σ μέλι
1 κ.σ κάρυ
1 σφηνοπότηρο βαλσάμικο ξύδι
300 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.σ μουστάρδα
1 ποτήρι λευκό κρασί


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Κόβουμε το χοιρινό λεπτές φέτες αν δεν μας το έχει κάνει ο χασάπης ήδη, και το κρεμμύδι με τις πιπεριές σε ροδέλες.Ρίχνουμε σ' ένα τηγάνι ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει πάρα πολύ,μόλις κάψει ρίχνουμε στην αρχή τις πιπεριές και το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε το χοιρινό.Αλατοπιπερώνουμε και το ανακατεύουμε συνεχώς να μην καεί,μόλις ροδίσει καλά σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο.
       Προσθέτουμε τότε, το βαλσάμικο και κάνουμε το ίδιο,μόλις φύγει η έντονη μυρωδιά του ξυδιού ρίχνουμε και την σκελίδα σκόρδο ολόκληρη μέσα,το ζωμό ,τη μουστάρδα και το κάρυ ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε το μάτι.Μόλις πέσει λίγο το ζουμί και γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα προσθέτουμε το μέλι ομογενοποιούμε καλά και κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
Σερβίρουμε με ρύζι basmati ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.

Oινολογική παρέμβαση :   Μ' ένα merlot λευκό....


Καλή όρεξη.......


3 σχόλια:

  1. Καλως σας βρήκα, πολύ νόστιμο το γλυκόξινο! Τέλειο το blog σας συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω να το ευχαριστηθείς & καλά μαγειρέμματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πόσο χρόνο θέλει συνολικά για να είναι έτοιμο το κρέας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...