Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ










ΥΛΙΚΑ :

2 φλυτζάνια πλιγούρι
4 φλ. νερό βραστό
500 γρ μανιταρια portobello
100 γρ κατσικίσιο τυρι
100 γρ γραβιέρα
1 ώριμη ντομάτα
1 ματσάκι μαϊντανό
χυμό απο μισό λεμόνι
2 κ.σ τυρί κρέμα
1 λουκάνικο χωριάτικο
ελαιόλαδο
αλατι
πιπερι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μία βρεγμένη πετσέτα να φύγουν τα χώματα και ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τη πάνω φλούδα τους όπως και τη σάρκα τους αλλα αυτη τη κρατάμε στην άκρη!
   Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τη σάρκα που κρατήσαμε,και τα ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα,ελαιόλαδο,τη γραβιέρα,αλατοπίπερο,το λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες και ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα γεμίζουμε,ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς στο πάνω γκρίλ να πάρουν ωραίο χρώμα και είναι έτοιμα.Ταυτόχρονα όπως θα βάλουμε τα μανιτάρια στο φούρνο βάζουμε σε μια λεκάνη το πλιγούρι με λίγο νερο αρκετό ωστέ να το καλύπτει για πέντε λεπτα να καθαρίσει,το σουρώνουμε και μετα προσθέτουμε το καυτό νερό σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 25-30 να αφρατέψει,ανακατευόντας που και που με ένα πηρούνι.Μόλις ετοιμαστεί και το πλιγούρι μας ψιλοκόβουμε τη ντομάτα και το κατσικίσιο τυρί,λίγο μαϊντανό και ανακατευουμε ρίχνοντας το χυμό λεμονιού,ελαιόλαδο,και αλατοπίπερο και είναι έτοιμο!

Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...