Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΥΓΑ ΜΠΕΝΕΤΙΚΤ











ΥΛΙΚΑ :

Για τη σος ολλαντέζ

15 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 γρ ξύδι λευκό
30 γρ λευκό κρασί
60 γρ νερό
4 κρόκους αυγών βιολογικών
300 γρ βούτυρο λιωμένο
χυμό απο 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι μαύρο


Για τα αυγά

3 αυγά βιολογικά
σαλάτα της επιλογής σας
2 κ.σ λευκό ξύδι
αλάτι
2 φέτες μπεϊκον
2 φέτες καψαλιστό ψωμί

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Ξεκινάμε απο τη σος βάζοντας σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, το πιπέρι  το κρασί και το ξίδι και σιγοβράζουμε έως ότου το ξίδι συμπυκνωθεί στο μισό του αρχικού του όγκου.
Ρίχνουμε το νερό και σουρώνουμε. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα, συνεχώς, πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι να σφίξει η σάλτσα,συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο σιγά-σιγά στην σε μορφή σταγόνας, και όταν αρχίσει να πήζει το μείγμα, με συνεχή ροή.Όταν σφίξει για τα καλά η σάλτσα μας αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και είναι έτοιμη,αν πάλι είναι πολύ κόπος κυκλοφορούν στα ράφια αξιόλογες έτοιμες σάλτσες και κρατάνε και καιρό...
 Για τα αυγά σιγοβράζουμε νερό σε βαθύ σκεύος προσοχή να μην κοχλάζει και αλατίζουμε καλά,προσθέτουμε και το λευκό ξύδι(Βοηθάει να σφίξουν γρήγορα τα αυγά δεν θα μυρίζουν),και σπάμε ένα ένα τα αυγά σε μπολ,και τα ρίχνουμε με τη σειρά στο σκεύος με το βραστό νερό.Θέλουν το πολύ 4 λεπτά αναλόγως πόσο σφιχτά τα θέλουμε,τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε σε πετσέτα για 5 λεπτά να σταθούν και να βγάλουν τα παραπάνω υγρά.
Στήνουμε το πιάτο με το καψαλιστό ψωμί,τη σαλάτα,το μπέικον και το αυγό μας και απο πάνω τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Καλή σας όρεξη.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...