ΥΛΙΚΑ :
5 Μπαρμπούνια (καθαρίζουμε και βγάζουμε τα φιλέτα)
1 φλ. χυμό ντομάτας
1 πορτοκάλι(αφαιρουμε τα φιλέτα και στίβουμε το υπόλοιπο για το χυμό)
1 πιπεριά τσίλι
1 κ. γ κάρυ
1 κ.γ πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες κομμένη
1 ματσάκι ρόκα
1 κρεμμύδι
3 αστεροειδής γλυκάνισους
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :
Μαρινάρουμε τα φιλέτα των ψαριών για 10 λεπτά σε ελαιόλαδο,τη πάπρικα,αλάτι,πιπέρι και ετοιμάζουμε το σκεύος μας βάζοντας ελαιόλαδο να κάψει και κόβοντας παράλληλα το κρεμμύδι μας σε φέτες,τη πιπεριά τσίλι όπως και τη σκελίδα σκόρδο.Αφού ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το κρεμμύδι,τη πιπεριά και το σκόρδο και μειώνουμε την ένταση στο μισό,τα μαλακώνουμε και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού,αφήνουμε να μειωθεί περίπου στο μισό,και ρίχνουμε και το χυμό ντομάτας μαζί με το γλυκάνισο.
Θα πρέπει να πέσει λίγο η σάλτσα μας και στη γεύση να είναι γλυκόξινη,διορθώνουμε σε αλατοπίπερο κατά βούληση,ρίχνουμε το κάρυ και βάζουμε τα φιλέτα των ψαριών με τη πέτσα προς τα κάτω να γίνουν και αυτά δυναμώνοντας ξανά την ένταση της φωτιάς στο μέγιστο.Θέλουν κυριολεκτικά 50 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά να γίνουν.
Σερβίρουμε με τα φιλέτα του πορτοκαλιού και τη κομμένη ρόκα και
Καλή μας όρεξη......
Πολύ ιδιαίτερη συνταγή! Φαίνεται ελαφριά και αρωματική! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφή