Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ & ΠΕΣΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ












ΥΛΙΚΑ :

4 Μπαρμπούνια μεγάλα
500 γρ χυλοπίτες
300 γρ. μπρόκολο βρασμένο
100 γρ παρμεζάνα
50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
χυμό απο μισό λεμόνι
ξύσμα απο 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Φιλετάρουμε τα ψάρια και με προσοχή αφαιρούμε τα κόκαλα  σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τα φιλέτα,με τη πέτσα πρός τα κάτω, και ταυτόχρόνα βράζουμε τις χυλοπίτες.
   Αφού ροδίσει η πέτσα και πάρει άσπρο χρώμα η σάρκα του ψαριού σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού,και το ξύσμα,αφαιρούμε και ξεκινάμε το πέστο μπρόκολου βάζοντας το βρασμένο μπρόκολο,τη παρμεζάνα,το σκόρδο,το κουκουνάρι και ελαιόλαδο μέχρι να πήξει,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε στις χυλοπίτες ρίχνοντας και λίγο απο το νερό που έβραζαν και είχαμε κρατήσει( μισό ποτήρι) για να αραιώσει,ομογενοποιούμε και σερβίρουμε με τα φιλέτα στο πλάι και καλή σας όρεξη!



1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...