Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΣΩΣ ΜΠΕΑΡΝΕΖ & ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ










ΥΛΙΚΑ :

ΦΙΛΕΤΟ

500 γρ φιλέτο μοσχάρι
αλάτι
πιπερι κοκκινο
θυμαρι
ελαιολαδο
50 γρ. βούτυρο

ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

500 γρ. ντοματίνια
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
σιρόπι βαλσάμικο

ΜΠΕΑΡΝΕΖ ΣΩΣ

3 κρόκους αυγών
200 γρ. βούτυρο
1 κ.σ νερό
1 κ.γ ξύδι απο λευκο κρασί
1 κ.γ λευκό κρασί (προαιρετικά για πολύ όξινο)
1 κ.γ εστραγκόν
αλάτι
πιπερι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Ψήνουμε το φιλέτο σε σχαροτήγανο ή αντικολλητικό αφού το έχουμε καρυκεύσει για 3 λεπτά απο την κάθε πλευρά,αφού πάρει χρώμα και σκουρήνει σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για άλλα 20 λεπτά για μέτριο προς καλοψημένο.
  Πλένουμε και κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια, τους προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο φούρνο και αυτά μέχρι να κάνουν μία ωραία κρούστα και να καραμελώσουν απο πάνω περίπου στα 20 λεπτά και αυτά.
  Για τη σος μπεαρνεζ αφου ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι σε πολύ μικρά κυβάκια το σιγομαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτια να μαλακώσει με μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και συνεχές ανακάτεμμα,μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το νερό και το ξύδι και συνεχίζουμε για άλλα 3 λεπτα,εδώ αν θέλουμε σουρώνουμε το μίγμα και αφαιρούμε το κρεμμύδι αλλοιώς συνεχίζουμε κατεβάζοντας απο τη φωτια και αφομοιώνοντας ενα ενα τους κρόκους με συνεχές χτύπημα,κατόπιν το ξανα τοποθετούμε στη φωτιά για άλλα 5 λεπτα,πάλι σε πολύ χαμηλή,ανακατεύοντας συνεχώς και εν συνεχεία ρίχνουμε σε κύβους το παγωμένο βούτυρο αργά αργά να αφομοιώνεται πλήρως,μόλις δούμε να σφίγγει η σάλτσα τότε κατεβάζουμε απο τη φωτιά εντελώς και προσθέτουμε τα μυρωδικά,αλατοπιπερώνουμε και είναι έτοιμη.


Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...