Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ





ΥΛΙΚΑ :

300 γρ ρύζι arborio ή carnarolli
100 γρ τυρί παρμεζάνα
1 μεγάλη μελιτζάνα σε κύβάκια
1 πιπεριά πράσσινη
2 κολοκύθια σε κυβάκια
1 λίτρο ζωμό κότας
60 γρ. βούτυρο ανάλατο
1 κρεμμύδι ξερό
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους και το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο,και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο στο σκεύος που θα κάνουμε το φαγητό.Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι ρίχνουμε τα λαχανικά που έχουμε κόψει σε κύβους,μην φοβηθείτε η μελιτζάνα θα τραβήξει όλα τα υγρά στην αρχή απλά προσθέστε άλλη 2 κ.σ ελαιόλαδο ακόμα και αλατοπιπερώστε.
   Αφού σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα λαχανικά ρίχνουμε το ρύζι και το γλασσάρουμε και αυτό μέχρι να ξανθύνει,σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό 2 κουταλιές τη φορά μέχρι να περάσουν 20 λεπτά και να γίνει το ρύζι μας.
  Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη παρμεζάνα ομογενοποιούμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον 5 λεπτά πριν σερβίρουμε!

αναλυτικά η βασική συνταγή για ριζότο εδώ : http://executivecook.blogspot.gr/2011/10/blog-post_05.html


Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...