Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ





ΥΛΙΚΑ :

1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα
1 κιλό χόρτα εποχής
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι ρόκα
1 αυγό
200 γρ γιαούρτι πρόβειο
300 γρ τυρί φέτα
100 γρ ανθότυρο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα μυρωδικά και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, μαζί με το αυγό και αλατοπίπερο,στύβοντας τα προσεκτικά με τα χέρια μέχρι να χάσουν τουλάχιστον το μισό τους όγκο και να φύγει το πολύ ζουμι για να μην πανιάσει η σφολιάτα.
   Ανοίγουμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 και αέρα, και συνεχίζουμε ανακατεύοντας τα χόρτα με το γιαούρτι,τα τυριά και λίγο ελαιόλαδο,μόλις η γέμιση είναι έτοιμη,ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και βουτυρώνουμε ένα ταψί τυλίγουμε την πίτα μας και ψήνουμε για 45-50 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε φούρνο στους 180 βαθμούς και είναι έτοιμη!


Καλή όρεξη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...