Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

PIZZA ΜΕ ΑΝΑΝΑ










ΥΛΙΚΑ :


300 γρ μοτσαρέλλα
100 γρ παρμεζάνα
3 φέτες ανανα σε κύβους
3 φέτες μπέϊκον

Για την ζύμη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. νωπή μαγιά ή 50 γρ ξερή
200 ml νερό
100 ml γάλα
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Για τη σάλτσα

2 ντομάτες ώριμες
1 κ.γ πελτέ ντομάτας
1 φέτα ανανά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πάπρικα
1 πρέζα κάρυ
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ βασιλικό ξερό
1 σκελίδα σκόρδο



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το νερό μαζί με 3 κουταλιές της σούπας απο το αλεύρι και τη μαγιά αφού το ανακατέψουμε ελαφρά,το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να κάνει τρύπες και να φουσκώσει λίγο το προζύμι μας απο 20 έως 30 λεπτά.Κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε σε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε άλλα 10 λεπτά πάλι να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος και προχωράμε στη σάλτσα.
   Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μούλτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ενα ομοιόμορφο μείγμα τρίβουμε και τα τυριά μας και συνθέτουμε τη πίτσα μας αφού απλώσουμε σε στρογγυλό σχήμα τη ζύμη μας,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αερόθερμο καθώς η συγκεκριμένη ζύμη περιέχει μαγιά αν κάνουμε απλή λεπτή ζύμη το βάζουμε σε αντιστάσεις στους 200 για 25 λεπτά και είναι έτοιμη.


Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...