Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΤΑΡΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ













Η συνταγή είναι μία παραλλαγή της αγγλικής πίτας του βοσκού η οποία μου ταιριάζει πιο καλά,και αξίζει να την δοκιμάσετε.

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη της τάρτας

200 γρ αλεύρι μαλακό
125 γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ νερό παγωμένο

Για τη γέμιση

3 καρότα τριμμένα στο τρίφτη
1 πιπεριά πράσινη
500 γρ μοσχάρι απο κιλότο
500 γρ πουρέ πατάτας
200 γρ τυρί τριμμένο παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
60 ml νερό
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ κανέλα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Ξεκινάμε από τη ζύμη καθώς θέλει πιο πολύ χρόνο για να παγώσει στο ψυγείο,ανακατεύοντας το αλεύρι με το βούτυρο με τα χεριά μας (κατευθείαν από το ψυγείο το βούτυρο),μέχρι να κάνει σβόλους,προσθέτουμε το αλάτι και το νερό όσο πάρει και φτιάχνουμε μια εύπλαστη μπάλα ζύμης.
   Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα να σφίξει καλά.
Την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με πασπαλισμένο αλεύρι για να μην κολλήσει στο πάγκο και τη βάζουμε σε ένα τσέρκι ή ταρτιέρα 24 εκ. ,στις αντιστάσεις με βάρος επάνω (βάλτε ρύζι και κρατήστε το και για άλλες παρασκευές) στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μόνη της να πάρει χρώμα και συνεχίζουμε με τη γέμιση.
  Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους και του δίνουμε μια βράση για 15 λεπτά,κόβουμε όλα μας τα λαχανικά και ετοιμάζουμε το πουρέ με τη γνωστή διαδικασία,μόλις βράσει το κρέας το σουρώνουμε και σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το καρότο με τη πιπεριά να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
   προσθέτουμε και το κρέας και προσπαθούμε να το λιώσουμε αρκετά,συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά το βράσιμο με το νερο τα 60 ml και ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το πελτέ,μόλις σωθούν αρκετά τα υγρά απο το μίγμα είναι έτοιμο το τραβάμε απο τη φωτιά και το αφήνουμε κανένα τέταρτο να σταθεί. Αφού έχουμε βγάλει τη ζύμη που ήδη πήρε χρώμα απο το φούρνο στρώνουμε τη τάρτα μας,πρώτα τυρί,μετά τη γέμιση με το μοσχάρι και απο πάνω ξανά τυρί και τέλος το πουρέ.κάνουμε κορυφές σαν σχέδιο με το πουρέ και γαρνίρουμε και με λίγο τυρί αν θέλουμε και στο φούρνο για άλλα 35-45 λεπτά αναλόγως το φούρνο μέχρι να ροδίσει ο πουρές απο πάνω και είναι έτοιμη..

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ....!!!


Καλή όρεξη.... 

2 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...