ΥΛΙΚΑ :
Για το μουσακά:
2 μελιτζάνες
8-9 πατάτες baby
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ξερό
1 κ.γ κύμινο
1 κουτί ντομάτες κονκασέ
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ πάπρικα
1 κ.σ λευκό ξύδι (είτε κόκκινο αλλά κ.γ )
4-5 κ.σ ελαιόλαδο
Για τις πατάτες baby :
8-10 πατάτες baby
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :
Ξεκινάμε καθαρίζοντας και πλένοντας της πατάτες,προσοχή μόνο τη φλούδα τους να κόψετε και μετά την πατάτα απλά στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλη σε μέγεθος.
Τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι και να βράσουν χωρίς να λιώσουν για κανένα 20 λεπτό σε μέτρια φωτιά.
Φτιάχνουμε το κιμά σ' ένα τηγάνι ιδρώνοντας το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο το οποίο έχουμε περάσει από το μπλέντερ πρώτα για να μην κρατάει καθόλου κομμάτια,πριν αρχίσει να καίγεται το κρεμμύδι ρίχνουμε μέσα το κιμά αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το κύμινο και τον τσιγαρίζουμε.Μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτουμε την κονσέρβα με τις ντομάτες και καίμε λίγο την σάλτσα να γλυκάνει,μόλις πάρει βράση προσθέτουμε νερό ή καλύτερα ζωμό λαχανικών μέχρι να καλύψει εντελώς τον κιμά ( 2-3 ποτήρια )και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει.Κόβουμε τις μελιτζάνες σε πολύ λεπτές φέτες και αν θέλουμε αφαιρούμε την φλούδα τις βάζουμε σ' ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και την σκελίδα σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν τελείως αλλά χωρίς να καεί το σκόρδο,(μην φοβηθείτε αν πιει το λάδι μόλις αλατοπιπερώσετε θα ξαναχάσει τα υγρά της)και σβήνουμε με το ξύδι.
Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν και πάμε πάλι στις πατάτες τις οποίες έχουμε σουρώσει και τις ρίχνουμε σ' ένα καθαρό τηγάνι με το βούτυρο και το σκόρδο μέχρι ροδίσουν καλά,τις βάζουμε και αυτές με την σειρά τους σε απορροφητικό χαρτί και ξεκινάμε το σερβίρισμα...
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πάπρικα και φτιάχνουμε ένα πυργάκι ρίχνοντας διαδοχικά μελιτζάνα , κιμά , γιαούρτι.Μπορείτε να το κάνετε είτε σε ατομικά φορμάκια είτε σε ποτήρι φούσκα κρασιού για καλύτερη εμφάνιση...
Καλή όρεξη!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου