Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Οινοποσία

Ίσως μία από τις σημαντικότερες απολαύσεις συνδυασμένη με το φαγητό πρόχειρο και μή.Πολλοί και δύσκολοι οι συνδυασμοί αλλά αν ακολουθήσουμε την πεπατημένη όλα έρχονται πιο απλά και σε μία χώρα σαν τη δική μας με τις εκλεκτές και ποιοτικές ποικιλίες που μας δίνει είναι κρίμα να μην το εκμεταλλευόμαστε....
       Είναι μύθος ότι μόνο τα ακριβά κρασιά συνοδεύουν επάξια το καλό φαγητό και επίσης τραγικό να ρίχνουμε δεύτερης και τρίτης ποιότητας κρασί στην διαδικασία μαγειρέματος γιατί πραγματικά αν δεν το πίνεις σκέτο πως θα δεχτείς να αρωματίσει και να συνδυάσει με τη γεύση του το φαγητό σου?Υπάρχουν αξιόλογα κρασιά ακόμα και στην κατηγορία των χύμα γι αυτό και τα συναντάμε στην πλειονότητα των εστιατορίων και όχι μόνο για οικονομικούς λόγους.Η διαδικασία τώρα επιλογής είναι απλή αν καταγράψετε τη γεύση του φαγητού που προετοιμάζετε στο μυαλό σας και επιλέξετε βάση αυτού να κινηθείτε όλα γίνονται πιο εύκολα και στην τελική οι υπάλληλοι των καταστημάτων γι αυτό υπάρχουν ρωτήστε και ακούστε την γνώμη τους.. :
Με ένα πλούσιο σε λιπαρά γεύμα θα επιλέξουμε ένα κρασί με οξύτητα.
Με ένα φρουτώδες γεύμα ή με ένα γλυκό γεύμα θα επιλέξουμε ένα φρουτώδες κρασί.
Ένα πλούσιο κρασί σε ταννίνες θα μπορέσει να συνοδέψει κόκκινο κρέας αρμονικά.
Οι επιλογές είναι πραγματικά τεράστιες και προπάντων και οικονομικές...στις επόμενες συνταγές θα δημιουργηθεί στήλη που θα προτείνει τύπους κρασιού που θα μπορούσαν να συνδυαστούν!!!


Καλή μας απόλαυση και σύνεση ΟΔΗΓΗΣΗ+ΑΛΚΟΟΛ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...