1 χοιρινή μπριζόλα
1 φλ. πελτές ντομάτας
2 κ.σ κέτσαπ
1 κ.γ γουότσεστερ σος
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. βούτυρο
1 φλ.τσ. Jack daniel's
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κ.σ ζάχαρη κατά προτίμηση καστανή
2-3 σταγόνες tabasco
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :
Τοποθετούμε το κρέας σ' ένα μπόλ με το ουίσκι, τη κέτσαπ , τον πελτέ και τη ζάχαρη με μία μεμβράνη σκεπασμένο για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο,κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και ξεκινάμε να τις βράζουμε.Αφαιρούμε τη μπριζόλα και τη βάζουμε σ' ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο, το ένα κλωνάρι δεντρολίβανο,και την σκελίδα το σκόρδο σε δυνατή φωτιά να σωταριστεί.Του ρίχνουμε συνεχώς το λιωμένο βούτυρο απο το σκεύος μ' ένα κουτάλι επάνω του για να το αρωματίσουμε και να το βοηθήσουμε να σφίξει πιο γρήγορα.Μόλις γίνει το αφαιρούμε από το σκεύος,πετάμε το δεντρολίβανο, και την σκελίδα σκόρδο που έχει μείνει μέσα και βάζουμε τις πατάτες μαζί με το δεντρολίβανο που έχει μείνει και λίγο ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι να σωταριστούν και αυτές για λίγο και είναι έτοιμο.
Oινολογική παρέμβαση : Μ' ένα παλαιωμένο Syrah είτε μ' ένα καλό Μerlot.
Kαλή όρεξη......
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου