Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΞΥΔΑΤΑ




ΥΛΙΚΑ :

1 κιλό άγρια χόρτα διάφορα
2 χοιρινές μπριζόλες
2 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλα κρεμμύδια
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
1 κ.σ πάπρικα
1 σφηνοπότηρο βαλσάμικο
2 σφηνοπότηρα ξύδι
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
2 λεμόνια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Καθαρίζουμε τα χόρτα πολύ καλά και αφαιρούμε τα μαραμένα κομμάτια,τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με ήδη καυτό νερό να πάρουν μία βράση.Σε 15 λεπτά τα ξανασουρώνουμε και προσθέτουμε καινούργιο νερό στην κατσαρόλα να συνεχίσουν τη βράση τους (το κάνουμε αυτό για να ξεπικρύσουν αν θέλετε προσπερνάτε αυτό το κομμάτι) μαζί με το σκόρδο ολοκληρο,το ξύδι και το χυμό των λεμονιών για περίπου άλλα 20 λεπτά.
Το χοιρίνο το βάζουμε σ' ένα ταψί φτιάχνοντας ένα στρώμα απο τα κρεμμύδια τα οποία τα έχουμε κόψει ροδέλες και το κλωνάρι δεντρολίβανο,προσθέτουμε την πάπρικα,το κρασί,το βαλσάμικο και αλατοπιπερώνουμε καλά,ανάβουμε το γκρίλ στους 180 για περίπου μία ώρα.Προσέχουμε να το βγάζουμε συνέχεια έξω απο το φούρνο και να του ρίχνουμε από το ζουμί του για να μην ξεραθεί.Σερβίρουμε ξεχωριστά στο πιάτο και είμαστε έτοιμοι......


Oινολογική παρέμβαση : Ένα κρασί Pinot Noir θα ταίριαζε...

Καλή όρεξη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...