ΥΛΙΚΑ :
1 φέτα σολωμού
25 γρ. διαφορετικά είδη πιπεριών σε κόκκους
1 κ.σ τυρί κρέμα
300 γρ. ρύζι basmati
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :
Βράζουμε αρχικά το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι μας.Ρίχνουμε σ' ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το σολωμό μαζί με τα πιπέρια και σε δυνατή φωτιά τον σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει καλά περίπου ένα 15 λεπτο.Τον σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού,χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα μαζί μ' ένα ποτήρι νερό ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μία σφιχτή σάλτσα.Αν θέλουμε σουρώνουμε τη σάλτσα για να γίνει πιο μαλακή και να αφαιρεθούν οι κόκκοι πρίν το σερβίρισμα....
Oινολογική παρέμβαση : Ταιριάζει απόλυτα με ένα μοσχάτο Σάμου...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου