Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ


ΥΛΙΚΑ :

Για το παντεσπάνι

1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει
4 αυγά
120 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ κακάο
1 βανίλια
1 κ.γ αλάτι

Για την κρέμα λεμόνι

250 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
100 γρ. γάλα φρέσκο
1 σφηνοπότηρο χυμό λεμόνι
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
80 γρ. ζάχαρη άχνη


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Η συνταγή γίνεται σε δύο φάσεις 1η Παντεσπάνι: ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπόλ ξεχωριστά τα ασπράδια και ξεχωριστά τους κρόκους,χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα,ανακατεύουμε και τους κρόκους με το κακάο και το αλεύρι αφου τα έχουμε κοσκινήσει μέχρι να γίνουν ένα σώμα.Προσθέτουμε την μαρέγκα και τα υπόλοιπα υλικα και στρώνουμε σ' ένα ορθογώνιο ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα,ρίχνουμε το μείγμα προσπαθόντας να σχηματίσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα περίπου 2 εκατοστών,το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για ένα τέταρτο,μόλις το αφαιρέσουμε προσεχτικά απλώνουμε μία πετσέτα επάνω του και το τυλίγουμε σε ρολό.
2η Κρέμα : βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σ' ένα μπολ μαζί με το ξύσμα,το γάλα και την ζάχαρη και την χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και αν γίνει σαντυγί,τέλος προσθέτουμε και το χυμό ανακατεύουμε και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να έχει παγώσει τελείως το παντεσπάνι.
Όταν συμβεί αυτό αφαιρούμε προσεχτικά τη λαδόκολλα και ρίχνουμε την κρέμα επάνω,τυλίγουμε και είναι έτοιμο.Αν θέλετε προσθεστε και γλάσο λεμονιού ανακατεύοντας 2 φλ. ζάχαρη άχνη με μισό φλ. χυμό λεμονιού!!!


Καλή γλυκοθεραπεία......

3 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...