ΥΛΙΚΑ :
500 γρ. σπαγγέτι
10 ντοματάκια σαντορίνης
1 ματσάκι μαϊντανό
1 φλ. ξύδι βαλσάμικο
2 κ.σ ζάχαρη κατα προτίμηση καστανή
3 μεγάλα κρεμμύδια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :
Ρίχνουμε σ' ένα τηγάνι κομμένα σε ροδέλες τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για να γλυκάνουν,μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν και να παίρνουν χρώμα καφέ(προσοχή ανακατεύουμε συνέχεια να μην καούν)προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη πλήρως από τα κρεμμύδια ανεβάζουμε τη φωτιά και τα σβήνουμε με το βαλσάμικο προσθέτοντας και τα ντοματάκια,αλάτι,πιπέρι.Αφήνουμε να πιει τα ζουμιά του και κλείνουμε τη φωτιά.Ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια τα οποία έχουμε προβράσει(καλό θα είναι να πέσει και λίγο από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια)και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.Σερβίρουμε με οποιοδήποτε τυρί προτιμάτε.
Oινολογική παρέμβαση : SAUVIGNON BLANC λευκό είτε κάποιο Αγιωργίτικο που θα ταιριάξει με την υπόξινη γεύση της σάλτσας.
Καλή όρεξη........
φανταστικη συνταγη,πανευκολη ακομα κ για μας τους αρχαριους!!!καλη μας συνεχεια......
ΑπάντησηΔιαγραφή