Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΣΙΑΠΑΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟ & PORCINI


ΥΛΙΚΑ :

1 τσιαπάτα
1 ντομάτα ώριμη
3 κομμάτια παστό χοιρινό
6-7 μεγάλα porcini μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι (προαιρετικά)
5-6 φύλλα βασιλικού
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
2 κ.σ μουστάρδα
1 φλ. χυμό λεμόνι
3 φέτες τυρί μοτσαρέλλα ή οποιοδήποτε κίτρινο που λοιώνει
1 κύβο μεγάλο βούτυρο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα ξεφλουδίζουμε προσεχτικά μ' ένα μαχαίρι,τα κόβουμε σε κύβους και τα ρίχνουμε σ' ένα τηγάνι μαζί με το δεντρολίβανο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.Μόλις μαλακώσουν λίγο και αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα σε ποιο σκούρο αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό να τα σβήσει.Προσθέτουμε τέλος την μουστάρδα και μόλις διαλυθεί και το παστό,συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά μαζί και κατεβάζουμε από το μάτι.Κόβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε φέτες,ανοίγουμε την τσιαπάτα στη μέση και ξεκινάμε να βάζουμε τα υλικά : τυρί, ντομάτα , βασιλικό , και τα μανιτάρια με το χοιρινό και είμαστε έτοιμοι.

Οινολογική παρέμβαση : Θα ταίριαζε απόλυτα με κάποιο Αγιωργίτικο ροζέ ή κάποιο ξινόμαυρο syrah.


Bon appétit....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...