Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

histoire du chocolat

Η ιστορία της σοκολάτας ξεκινάει από την ανακάλυψη των σπόρων κακάο από τους Αζτέκους περίπου το 600 π.χ , εκεί συνεχίζεται η ιστορία της ως πολύτιμο υλικό που χρησίμευε ακόμα και στην πληρωμή ή ανταλλαγή αγαθών...
        Με τον ερχομό του Κολόμβου και με τη δοκιμή ντόπιου ροφήματος,γρήγορα μετανάστευσε στη σημερινή Ευρώπη και αρχικά στην Ισπανία,εκεί από όπου ξεκίνησε η επεξεργασία της καταλήγοντας στο πρώτο κατάστημα σοκολάτας περίπου το 1600 από Γάλλο υπήκοο.Το 1900 ξεκίνησε η μαζική παραγωγή της όπως την ξέρουμε και σήμερα εμπλουτίζοντας την με βούτυρο κακάο,ζάχαρη,λεκιθίνη και βανίλια.Η καλύτερη ποιότητα σοκολάτας είναι η μαύρη με περιεκτικότητα που μπορεί να φτάσει και το 70 % σε κακαομάζα!!!
Οι ευεργετικές ιδιότητες της σοκολάτας η οποία προκαλεί ευεξία ακόμα και απώλεια κούρασης την έχουν κάνει πολύ δημοφιλή σε βαθμό να απειλείται ακόμα και από παγκόσμια έλλειψη,στην Ελλάδα η ετήσια κατανάλωση κυμαίνεται σε 2-3 kg / άτομο ενώ σε μερικές χώρες όπως η Ελβετία αγγίζει και τα 10 kg / άτομο.......Προσοχή όμως διότι 100 gr μαύρης σοκολάτας ισοδυναμούν με 500 θερμίδες!!!

Καλή Σοκολατοθεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...