Η ιστορία της σοκολάτας ξεκινάει από την ανακάλυψη των σπόρων κακάο από τους Αζτέκους περίπου το 600 π.χ , εκεί συνεχίζεται η ιστορία της ως πολύτιμο υλικό που χρησίμευε ακόμα και στην πληρωμή ή ανταλλαγή αγαθών...
Με τον ερχομό του Κολόμβου και με τη δοκιμή ντόπιου ροφήματος,γρήγορα μετανάστευσε στη σημερινή Ευρώπη και αρχικά στην Ισπανία,εκεί από όπου ξεκίνησε η επεξεργασία της καταλήγοντας στο πρώτο κατάστημα σοκολάτας περίπου το 1600 από Γάλλο υπήκοο.Το 1900 ξεκίνησε η μαζική παραγωγή της όπως την ξέρουμε και σήμερα εμπλουτίζοντας την με βούτυρο κακάο,ζάχαρη,λεκιθίνη και βανίλια.Η καλύτερη ποιότητα σοκολάτας είναι η μαύρη με περιεκτικότητα που μπορεί να φτάσει και το 70 % σε κακαομάζα!!!
Οι ευεργετικές ιδιότητες της σοκολάτας η οποία προκαλεί ευεξία ακόμα και απώλεια κούρασης την έχουν κάνει πολύ δημοφιλή σε βαθμό να απειλείται ακόμα και από παγκόσμια έλλειψη,στην Ελλάδα η ετήσια κατανάλωση κυμαίνεται σε 2-3 kg / άτομο ενώ σε μερικές χώρες όπως η Ελβετία αγγίζει και τα 10 kg / άτομο.......Προσοχή όμως διότι 100 gr μαύρης σοκολάτας ισοδυναμούν με 500 θερμίδες!!!
Καλή Σοκολατοθεραπεία.
Με τον ερχομό του Κολόμβου και με τη δοκιμή ντόπιου ροφήματος,γρήγορα μετανάστευσε στη σημερινή Ευρώπη και αρχικά στην Ισπανία,εκεί από όπου ξεκίνησε η επεξεργασία της καταλήγοντας στο πρώτο κατάστημα σοκολάτας περίπου το 1600 από Γάλλο υπήκοο.Το 1900 ξεκίνησε η μαζική παραγωγή της όπως την ξέρουμε και σήμερα εμπλουτίζοντας την με βούτυρο κακάο,ζάχαρη,λεκιθίνη και βανίλια.Η καλύτερη ποιότητα σοκολάτας είναι η μαύρη με περιεκτικότητα που μπορεί να φτάσει και το 70 % σε κακαομάζα!!!
Οι ευεργετικές ιδιότητες της σοκολάτας η οποία προκαλεί ευεξία ακόμα και απώλεια κούρασης την έχουν κάνει πολύ δημοφιλή σε βαθμό να απειλείται ακόμα και από παγκόσμια έλλειψη,στην Ελλάδα η ετήσια κατανάλωση κυμαίνεται σε 2-3 kg / άτομο ενώ σε μερικές χώρες όπως η Ελβετία αγγίζει και τα 10 kg / άτομο.......Προσοχή όμως διότι 100 gr μαύρης σοκολάτας ισοδυναμούν με 500 θερμίδες!!!
Καλή Σοκολατοθεραπεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου