Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

PENNE AL 'PESTO





ΥΛΙΚΑ :


  • 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 2/3 του φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 300 γρ. πέννες
  • αλάτι
    πιπέρι


 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας,σουρώνουμε και ετοιμάζουμε το πέστο.
     Ρίχνοντας στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και τα κουκουνάρια.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ,μόλις σφίξει λίγο προσθέτουμε την παρμεζάνα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Πρέπει να είναι σχετικά πηχτό, σαν πάστα. το ρίχνουμε στις πέννες και προσθέτουμε (προαιρετικά) και ένα μικρό κομμάτι βούτυρο ή στο πέστο λίγη κρέμα γάλακτος.

buon appetito............



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...