Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

clubsandwinch.gr





ΥΛΙΚΑ :

3 Πίτες για σουβλάκι μεγάλες
1 λουκάνικο χωριάτικο
60 γρ. πελτές ντομάτας
1 φλ. βασιλικός
2 φέτες τυρί κίτρινο
2 φέτες γαλοπούλα
100 γρ. blue cheese
2 κ.σ μουστάρδα dijon ή οποιαδήποτε καυτερή
4 φύλλα μαρούλι iceberg
1 ντομάτα ώριμη
4 πατάτες
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Ξεκινάμε βάζοντας τις πίτες και το λουκάνικο ανοιχτό κομμένο στη μέση με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο στο grill να ψηθούν μέχρι να πάρουν χρώμα,κανένα 20λεπτο θα πάρει.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας βάζοντας τον πελτέ,το βασιλικό,αλάτι,πιπέρι και πολύ λίγη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μία σάλτσα.Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε,τις βράζουμε και μετά στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο είτε κατευθείαν στο τηγάνι απλά θα γίνουν πολύ λιπαρές!Μόλις βγάλουμε τις πίτες και το λουκάνικο απο το φούρνο ξεκινάμε βάζοντας στην μία πλευρά της πρώτης πίτας τη σάλτσα ντομάτας και απο πάνω τη φέτα τυρί και το λουκάνικο,καπακώνουμε με την επόμενη πιτούλα και τις απλώνουμε τη μουστάρδα, το μαρούλι και το blue cheese με την γαλοπούλα και τις φέτες ντομάτας,τέλος καπακώνουμε με την επόμενη και βάζουμε διαγώνια δύο οδοντογλυφίδες κόβουμε μ' ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι και σερβίρουμε δίπλα τις πατάτες.


Oινολογική παρέμβαση : Θα ταίριαζε απόλυτα μία Pils μπύρα που μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε σε οποιοδήποτε κάβα....

Καλή όρεξη....

2 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...