Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

millefeuille



ΥΛΙΚΑ :

1 Mελιτζάνα
1 κολοκύθι
1 ντομάτα
150 gr παρμεζανα
50 γραμμ. βούτυρο
50 γραμμ. αλεύρι
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1 αυγό
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
2/3 του φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
2/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. κουκουνάρι
αλάτι
πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Ετοιμάζουμε την κρέμα σωτάροντας το αλεύρι με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ζεστό γάλα. Ανακατέψτε συνεχώς ώστε να γίνει ομοιογενής η κρέμα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να δέσει. Αποσύρετε από την φωτιά, προσθέστε λίγο αλάτι,το τριμμένο μοσχοκάρυδο, την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύοντας συνεχώς, βοηθήστε την να κρυώσει τόσο ώστε να προσθέσετε το αυγό και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Χρησιμοποιήστε ένα μικρό τσέρκι ή φορμάκι για σουφλέ σοκολάτας


Στρώστε κάτω κάτω τη μελιτζάνα αφού την έχετε κόψει ροδέλες και με τη σειρά το κολοκύθι και την ντοματα κάνοντας ένα πυργακι,(ανάμεσα προσθέτετε και μερικά flakes παρμεζανας),τελειώνοντας απλώστε την κρέμα, Πασπαλίστε με την παρμεζάνα και Ψήστε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα σχεδόν ώσπου να χρυσίσει η επιφάνεια της μπεσαμέλ.
Ακολουθεί το πέστο ώς εξής,ρίχνουμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και τα καρύδια ή τα κουκουνάρια.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ,μόλις σφίξει λίγο προσθέτουμε την υπόλοιπη παρμεζανα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Πρέπει να είναι σχετικά πηχτό, σαν πάστα.

Bon appétit......................


1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...